Aanbieding!

Afgemeerde roeiboot aan de rand van een plas

 426,00

Artikelnummer: p37 358.001

Zwart heeft als kunstenaar een ijzersterke reputatie, en terecht. Ook met deze aquarel bewijst hij eens te meer uit welk vakmanshout hij is gesneden. De aquarel is vermoedelijk ergens in ’t Groene Hart (omgeving van de Nieuwkoopse of Reeuwijkse plassen?) in de jaren 30 geschilderd. Dus waarschijnlijk nog voordat Zwart naar Laren verkaste om zich te voegen bij de alsmaar groeiende Larense kunstenaarskolonie. Ook zijn latere, Larense werk blijft van een constante, uitzonderlijke artistieke kwaliteit.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Zwart, Adrianus Johannes

Adrianus Johannes Zwart (Arie) werd op 30 augustus 1903 in Rijwijk (Zh.) geboren en overleed op 27 augustus 1981 in Laren (Nh.). Arie kreeg zijn schildersopleiding op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en werd verder in het schildersvak ingewijd door Otto Kriens. Zwart heeft tijdens zijn leven op vele plaatsen geschilderd (Rijswijk, Veur, Belgisch Brabant, Gelderland, Overijssel, Zwolle, Noord- en Zuid-Holland, Giethoorn, Nieuwkoop, Woerden maar ook in Spanje). ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Zwart, Adrianus Johannes.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Afgemeerde roeiboot aan de rand van een plas'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina