Aanbieding!
Kunstenaar:Harting, Dirk

Duinen (IJmuiden?)

 49,00

Artikelnummer: p12 254.001
Onderwerp:

Alleen een bijzonder talent is in staat om met zo weing zo nadrukkelijk de sfeer van een Hollands duinlandschap  te creëen. We praten dan over Dirk Harting en zeer onderschatte kunstenaar. Zelfs googelen levert weinig verwijzingen op.  Één van de gevonden artikelen over Dirk Harting begint als volgt:

Herman Heuff (1875-1945) was zowel kunstschilder als kunstgraveur, Zijn Heemsteedse vakbroeder Dirk Harting echter vrijwel uitsluitend graficus, vooral een knap etser. Laatstgenoemde graveerde ook postzegels en exlibris en maakte verder litho’s en tekeningen en een enkele maal aquarellen alsmede schilderijen in olieverf.

Het ‘plezierige’ ervan is dat echte kunstliefbbers nog steeds voor zeer weinig geld de meest fraaie werken in bezit kunnen krijgen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 47 × 16.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Harting, Dirk

Dirk Harting (naamvariant Dirk Herman Michael Harting) werd op 8 maart 1884 in Salatiga (Indonesië) geboren en overleed op 28 augustus 1970 in Haarlem. Harting volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was in het bijzonder leerling bij Pieter Dupont en Willem Witsen. Op latere leeftijd werd hij zelf weer leraar van Ruurd van den Berg, Barend Ferwerda, Madaleine Gans, Wim Gerritsma, David van Hessen, Gerard Lutz, Suze Slager-Velsen, Dick We...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Harting, Dirk.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Duinen (IJmuiden?)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina