Aanbieding!
Kunstenaar:Struik, Joke

Strand Noordwijk met schelpenvisser

 45,00

Artikelnummer: k5 579.001

Een bijzondere sfeertekening door Joke Struik van een stukje familiestrand bij Noordwijk. Ouderen onder de inloggers herinneren zich zich ongetwijfeld nog dergelijke strandbeelden uit hun jeugd inclusief de neringdoende schelpenvisser. Links op de aquarel zien we de inmiddels geheel door nieuwbouw omgeven vuurtoren aan het begin van de Koningin Wilhelmina Boulevard en even verderop de befaamde Orangerie.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 13.5 × 9.5 cm
Afwerking

achter glas

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Struik, Joke

Joke Struik werd op 13 juni 1946 in Amsterdam geboren. Zij volgde een vaktechnische / kunstzinnige opleiding tot tekenleraar aan de Rijks Normaal School in Amsterdam. Haar kunstenaarsactiviteiten concentreerde zich op het grafische (vooral etsen en linosneden) waarbij zij elk onderwerp de moeite van vastleggen vond wat haar aandacht ving. Zelfs interessante teksten waren soms aanleiding voor haar om grafisch vast te leggen. Joke Struik besteedde als kunstenares vooral veel aandacht aan ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Struik, Joke.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Strand Noordwijk met schelpenvisser'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina