Aanbieding!
Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Duingezicht

 175,00

Artikelnummer: p12 158.040
Onderwerp:

Een zeer succesvol grafisch uitstapje van Otto de Kat. Met een bijna voelbare warmte legt hij het zo door hem geliefde Franse heuvellandschap vast. Centraal in de voorstelling figureert een spoorbaantje. Hiermee beklemtoont De Kat de leegheid en de heersende eenzaamheid van het uitgestrekte Frankrijk.

Ook gesigneerd in de houtsnede zelf met zijn monogram (K) en r.o. (onder de afdruk) in potlood staat te lezen:’épreuve d’artiste‘.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 26 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring

Overig

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Duingezicht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina