Kunstenaar:Franca jr

Seelandschaft

 346,00

Artikelnummer: CO 085.001

Een buitengewoon spaarzaam voorkomend werk (aquarel) van de in 1890 gestorven Franca Jr. Gezien de figuratie en verdere op de aquarel vastgelegde activiteiten en figuren lijkt het op een kust / baaij van een tropisch eiland. Het relatief grote aantal twee- en driemasters aan de einder doet vermoeden dat er in de nabije omgeving ook een redelijk grote stad en / of haven moet zijn. De datering op de aquarel ‘1885’ geeft aan dat Franca dit werk zo’n  5 jaar voor zij dood moet hebben gemaakt. Zijn stijl van aquarelleren lijkt op die van Weissenbruch, Garjeanne e.a. die ook in de 19de eeuw furore maakten. Wellicht kenden zij elkaars werk.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 33 × 23.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst

Stijl

Franca jr

Franca Jr. werd in 1838 geboren en overleed in 1890. Geen verdere gegevens voorhanden. Zijn werken worden spaarzaam aangeboden. Kleine olieverven worden afgehamerd rond de € 4.500.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Franca jr.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Seelandschaft'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina