Duinlandschap met wandelende vrouwen en kinderen

 1.950,00

Artikelnummer: K8 005.001

Akkeringa is gewoon beroemd. Beroemd om zijn meer dan vertederende en technisch zeer fraaie – tegen het knusse aan – landschappen en familieplaatjes. Hier zo’n typerend voorbeeld van zijn werk. Hollandser kan het bijna niet en dan voor iemand die in het verre Indië is geboren. Deze subtiel geschilderde marouflé is een schoolvoorbeeld van de Hollandse Schildersschool: zee, duinen, vissersboten, klederdrachten, ‘Kniertjes’ en Hollandse wolken op een paar vierkante decimeters verenigd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 12.5 × 17 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, marouflé

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Akkeringa, Johannes E. H.

Johannes Evert Akkeringa (naamvariant: Johannes Evert Hendrik Akkeringa; signeerde met J.E. Akkeringa en J. Akkeringa) werd op 17 januari in Blinjoe op Banka geboren en overleed op 12 april 1942 te Amersfoort. Volgde zowel opleidingen op de kunstacademia van Den Haag en Rotterdam. Was leraar van onder ander Gerardus H. de Groot, Jeanne en Jeanne Agatha Faure en Jeanne Stigter. Akkeringa was ook leraar van zijn broer Jan, van Henriëtte Dingemans-Numans, Jeanne en Jeanne Agatha Fauré, Gerardus ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Akkeringa, Johannes E. H..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Duinlandschap met wandelende vrouwen en kinderen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina