Kunstenaar:Altink, Jan

Duutsje

 395,00

Artikelnummer: p5 006.003

Een ‘zwart-wit’ linosnede die desondanks rijkdom aan vorm en kleur uitstraalt. Door het unieke van Altinks’ vakmanschap? Altink was met linoleumgutsen in staat om met bijna meer kwaliteit dan met de kwast indrukken vast te leggen. Wellicht is het de intimiteit van het platteland als zodanig gecombineerd met zijn liefde voor het buitengebied van Altink die dit mogelijk maakt. Het is dan ook weinig verrassend – en hier ligt het zoveelste tastbaar bewijs voor – dat de waardering voor het werk van Jan Altink nog steeds toeneemt nog afgezien van zijn bijdrage als onderzoekend / experimenterend kunstenaar aan de ontwikkelingen rond de Groninger ‘De Ploeg’.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 34 × 24.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

(Oude) Ploeg

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Altink, Jan

Jan Altink werd op 21 oktober 1885 in Groningen geboren en stierf er ook op 6 december 1971. Volgde zowel aan de kunstnijverheidsschool in Groningen als aan de Academie Minerva - ook in Groningen - lessen en haalde er zijn MO-akte tekenen in 1911. Fransiscus Hermanus Bach en Dirk de Vries Lam waren zijn praktische leermeesters. Werkte en schilderde in Groningen, Hamburg, Keulen, aan de Franse Rivièra, in Noord-Italië en in Davos. Zo ongeveer alle technieken (schilderen, tekenen, aqua...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Altink, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Duutsje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina