Aanbieding!
Kunstenaar:Bouman, Bert

Hemelvaart

 39,00

Artikelnummer: p19 468.006

Of Bert ooit een opdracht kreeg om een meer moderne versie van de (kinder)bijbel te illustreren vanwege zijn eerdere religieuze – zeer geslaagde – houtsneden (zie onder andere deze houtsnede) of uit persoonlijke overtuiging zich aan het illustreren van een bijbel zette, zullen we nooit weten. In ieder geval onderstreept deze proefdruk van een houtsnede van hem uit 1949 ‘Hemelvaart’ zijn grote kwaliteit als graficus. Wat verwarrend is dat onder zijn signatuur de datum? 2 ’45 staat!

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 28 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig

Signatuur

in de druk, l.o., toelichtende tekst(en)

Samenstelling collectie

Grafiek

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Bouman, Bert

Bert Bouman (voorkeurnaam: Bert Bouman monogrammeerde als BB, Bert B. of de eerste B gespiegeld) werd op 6 november 1921 in Dordrecht geboren en overleed op 19 september 1979 in Oosterbeek. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag voor tekenleraar en was daarnaast leerling bij Jan van Herwijnen. Later werd hij zelf leraar (doceerde het vak 'illustreren') aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem en telde onder zijn leerlingen onder ander...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bouman, Bert.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hemelvaart'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina