Aanbieding!

Eenzame boerderij op heide

 132,00

Artikelnummer: p10 248.020

Dit onderwerp – het opkomende noodweer, door Henri-Joseph Pauwels zeer vakkundig gepenseeld – sluit naadloos aan op zijn uitgebreide oeuvre landschapsschilderingen in onze collectie. Karakteristiek voor bijna al zijn landschapsschilderingen – dus ook hier – zijn de half vervallen boerenneringen met de vaak sjofele bijgebouwen, een venmeertje voor het noodzakelijke drinkwater voor de dieren en niet te vergeten de povere begroeiing die tegelijkertijd symbool staat voor zowel de armoede van de boerenmens als de natuur. Andermaal toont dit werk aan dat Pauwels als kunstschilder zonder overdrijven qua kreatief vakmanschap op gelijke voet staat als de Nederlander Breitner. Zijn schilderijen zouden kunnen worden omschreven als een synthese van poëzie, optimisme, sociale bewogenheid en impressionisme. Ook dit schilderij dateert vermoedelijk uit de 50-er of 60-er jaren.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 85 × 65 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Pauwels, Henry-Joseph

Er zijn vele schilders met de naam Pauwels. Henry-Joseph, één van hen werd in 1903 geboren in Haasdonk en overleed in 1983 te Beveren-Waas. A ls we het over Henry-Joseph hebben dan spreken we over een bescheiden vakman / schilder. Pauwels is Belg. Pauwels was een schilder van decoratieve landschappen, interieurs, zee- en Antwerpse havengezichten. Henry-Joseph is een poëtische, optimistische en met vlagen al te virtuoze - maar ook oppervlakkige - postimpressionist die met een losse toets...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Pauwels, Henry-Joseph.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Eenzame boerderij op heide'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina