Aanbieding!

Heidelandschap met bomengroep

 333,00

Artikelnummer: p36 180.004

Andermaal een sfeerbepalend doek van Kranenburg Jr.. Onbekend is de locatie maar het zou wel eens een fraaie (uit-)hoek van de Gorsselse Heide kunnen zijn. Kranenburg Jr. en zijn vader Kranenburg Sr. (beide waren ze schilder) kwam tenslotte uit Deventer (vlakbij de Gorsselse Heide) en Sr. heeft zijn liefde voor de stad Deventer en haar wijde omgeving duidelijk op zoonlief overgebracht. Dit schilderij met zijn subtiele kleurnuances is als het ware al een handtekening van het vakmanschap van deze schilder.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o., slecht- / onleesbaar

Stijl

,

Kranenburg Jr., H.C.

Hendrik Cornelis Kranenburg jr. is geboren in Amsterdam op 5 december 1917 en overleden in Bergen op Zoom op 31 januari 1997. Kranenburg woonde en werkte in Amsterdam tot 1943, daarna in Laren en vanaf 1965 woonde hij weer in Bergen op Zoom. Hij studeerde aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam en kreeg onder andere les van Johannes Hendricus Jurres en Willem van den Berg. Hij schilderde, tekende en etste portretten en (rivier)-landschappen en was vooral werkzaam in ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kranenburg Jr., H.C..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Heidelandschap met bomengroep'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina