Aanbieding!
Kunstenaar:Verster, Floris

Floris Verster: 15 Reproducties op Japans papier

 169,00

Uitverkocht

Artikelnummer: P2A 1510.004
Onderwerp:

Eind 19de en begin 20ste eeuw waren vele uitgevers actief op kunstgebied – variëren van het thematische behandelen en uitgeven van kunstpublicaties tot het samenstellen van mappen met reproducties van één enkele kunstenaar. Onder andere de Utrechtse uitgever W. Scherjon. Eén van zijn bekendste uitgaven was een map met 15 reproducties op rijstpapier van Floris Verster. Deze map gold als het meest spectaculair overzicht van zijn werk over een periode van 35 jaar.

Het betreffen de volgende werken:
No. 1 Ezeltje
No. 2 Anemonen
No. 3 Geplukte hanen
No. 4 Rozen
No. 5 Endegeest
No. 6 Hooglandsche Kerkgracht
No. 7 Buurtje te Oegstgeest
No. 8 Bokkings op tinnen bord
No. 9 Huisje te Borger
No. 10 Tinnen kannen
No. 11 Doode kraaien
No. 12 Witte pot met scabiosa
No. 13 Eieren in houten nap
No. 14 Stilleven met zilveren suikervaasje
No. 15 Bloemkransje met kristalvaasje

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Grafiek

Verster, Floris

Floris Verster (naamvarianten: Floris Verster van Wulvenhorst, Floris Hendrik Verster van Wulvendonk) werd op 9 juni 1861 in Leiden geboren en overleed op 21 januari 1927 eveneens in Leiden. Hij was getrouwd met Jenny Kamerlingh Onnes, de zus van Menzo en Harm Kamerlingh Onnes. Floris volgde kunstzinnige opleidingen aan de École des Beaux-Arts in Sint-Joost-ten-Node), op de Teken- en Schilderacademie 'Ars Aemulae Naturae' (perpectieftekenen) in Leiden en aan de Akademie Van Beeldende Kunst...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Verster, Floris.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Floris Verster: 15 Reproducties op Japans papier'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina