Aanbieding!

Gezicht op kasteel met slotgracht

 110,50

Artikelnummer: k4 503.001

Onduidelijk is het welk versterkt huis / kasteel staat afgebeeld op deze pastel. Wie herkent dit gebouw? Wellicht is het slechts een toegangspoort tot het werkelijke hoofdgebouw. We weten van Bruckman dat hij veel als kunstenaar heeft gewerkt in Noordwest Frankrijk en vooral in de regio Normandië. Los van de vraag welk bouwwerk we hier zien is het een fraaie pastel van de hand van Bruckman. Daarnaast was hij en aantal jaren actief in de regio Londen / Oxford. Een unieke pastel temeer daar er maar weinig werk van Bruckman in omloop is.

Gekaderd door een  Jugendstil-lijst.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 10 × 14 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

pastel

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram/acroniem/initiaal, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Bruckman, William Leendert

Willem Leonardus Bruckman (naamvariant: William Leendert Buckman; monogram: W.L.B.) werd op 11 maart 1866 in Den Haag geboren en overleed op 28 september 1928 in Laren. Hij volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag (akte M.O. tekenen) en kreeg daarnaast nog les van Frits Jansen en Johan Philip Koelman. Later gaf hij zelf les aan Gerbrand Frederik van Schagen. Naast Den Haag en Blaricum werkte hij een periode in Londen (1896-1922) maar daarnaast ook in Norman...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bruckman, William Leendert.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gezicht op kasteel met slotgracht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina