Aanbieding!
Kunstenaar:Paulsen, Sophus

Binnenplaats

 166,00

Artikelnummer: p33 247.001

Paulsen was een veelzijdig kunstenaar die op veel plaatsen in Europa het dagelijkse leven vastlegde. Vermoedelijk is deze aquarel in Parijs gemaakt (Quartier Latin?). Een typische Franse, eeuwenoude, binnenplaats door Paulsen extra geaccentueerd door er prominent een jaartal in te vermelden.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, m.m., toelichtende tekst(en)

Stijl

Paulsen, Sophus

De Deen Sophus Peder Lassen Paulsen werd op 23 november 1883 in Odense geboren en overleed op 23 mei 1935 in Svanninge. Hij monogrammeerde met SP. Hij volgde aanvankelijk een opleiding tot lithograaf. Volgde later les bij Francs Henningsen en Viggo Johansen. Paulsen was als kunstenaar in vele Europese landen / steden actief (Parijs, Berlijn, Frankrijk, België, Nederland, Noorwegen, IJsland). Sophus Paulsen vestigde zich in 1912 in Ærøskøbing (na zijn afstuderen aan de kunstacademie, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Paulsen, Sophus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Binnenplaats'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina