Aanbieding!
Kunstenaar:Gestel, Leo

Golven tegen falaisekust

 150,00

Artikelnummer: k3 096.015
Onderwerp:

Veel kunstenaars krabbelden en verfden alles vol wat maar voorhanden was. Cor Noltee ging zelfs zover om op de achterkant van de ouderwetse houten sigarenkistjes de meest fraaie voorstellingen vast te leggen. Uit geldgebrek of uit luiheid (om niet te veel tijd te besteden aan de voorbereidingen?). De wegen van scheppende kunstenaars zijn en blijven ondoorgrondelijk. Gestel was daar zeker geen uitzondering op. Vandaar ook dat dit werkje aan hem wordt toegeschreven. Ofschoon niet gesigneerd lijkt de stijl van schilderen als twee druppels water op die van zijn gehanteerde stijl bekend van zijn ‘alpenschilderijen’.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 17 × 14.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.)

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

autogram, l.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Gestel, Leo

Leo Gestel (naamvariant: Leendert Gestel; monogrammeerde als L.G., LG dooreen of G ) werd op 22 ovember 181 geboren in Woerden als oudste van een gezin van zeven kinderen. Na een langdurig ziekbed overleed Gestel op 26 november in 1941 op 60-jarige leeftijd in Hilversum. Zijn vader, Willem Gestel (1853-1952), was huisschilder en directeur van de Woerdense Avondteekenschool, en na zijn pensionering in 1928 een verdienstelijk amateurschilder. Leo werd door hem opgeleid voor de lagere akte ha...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gestel, Leo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Golven tegen falaisekust'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina