Aanbieding!
Kunstenaar:Hendriks, Arend

Grote / St Jacobskerk in Den Haag

 143,50

Artikelnummer: p21 565.001

Op zeer spectaculaire wijze heeft Arend Hendriks na de omvangrijke verbouwing van de in oorsprong middeleeuwse Grote of St. Jacobskerk in Den Haag deze op de etsplaat minutieus vastgelegd. Alleen een superkunstenaar als Hendriks is hiertoe in staat. Ofschoon één van de meer bekende etsers / tekenaars van kerk(interieurs) ‘Johannes Bosboom’ de naam heeft, hoef het nauwelijks betoog dat Hendriks minstens zo beroemd ‘dient’ te zijn. Maar helaas bleef zijn roem beperkt te een kleine schare van aanhangers. Jammer!

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 39 × 55 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in de druk, in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Hendriks, Arend

Arend Hendriks werd op 31 oktober 1901 in Amsterdam geboren en overleed op 28 oktober 1951 in Wassenaar. Hij volgde een opleiding aan de Rijkskweekschool in Haarlem tot onderwijzer incl. de opleiding LO tekenen. Ook volgde hij daarna nog een MO-opleiding Tekenen aan het Haagse Teekeninstituut. Maar primair was hij als kunstenaar vooral autodidact. Wel was hij een tijdje leerling bij Marinus Arend van Heuven. Hendriks werkte als kunstenaar in zowel Amsterdam als Haarlem, Den Haag, Wassen...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hendriks, Arend.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Grote / St Jacobskerk in Den Haag'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina