Kunstenaar:Jordan, Rudolf

Havenkroegscène

 55,00

Artikelnummer: CO 722.001

Intensief zoeken bracht ons na zorgvuldige schouw van het monogram dat abusievelijk gelezen diende te worden ‘R.J.’ en niet als ‘R.G.’ op de kunstenaar Rudolf Jordan.
De genrevoorstelling van deze litho is ongetwijfeld in Nederland door Joran gemaakt. Het botenmodel op de stamtafel is namelijk Nederlands gevlagd en de stenen pijp rokende stamgast is een typisch Nederlandse figuur.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afwerking

achter glas, chique ingelijst, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram/acroniem/initiaal, in de druk, r.o.

Stijl

Jordan, Rudolf

Rudolf Jordan (niet te verwarren met de Nazi-Gauleiter Rudolf Jordan) werd op 4 mei 1810 in Berlijn geboren en overleed op 25 maart 1887 in Düsseldorf. Zijn eerste vrouw - Sofie van Mühlmann - was ook kunstschilder. Zijn kunstzinnige opleiding genoot hij aanvankelijk onder de vleugelen van prof Karl Wilhelm Wach (op zijn Maler Hochschule in Berlijn) nadat hij zijn basisvorming had genoten aan de Kunstakademie Düssedorf. Later werd hij zelf leraar van onder andere Ernestine Friedrichsen, Ju...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Jordan, Rudolf.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Havenkroegscène'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina