Aanbieding!
Kunstenaar:Motz, Wim

Verloren lente

 98,00

Artikelnummer: k4 498.001

Wim Motz was vooral gelukkig als hij als kunstenaar aan het werk was. Zijn productiviteit liep daarmee parallel. Overal en altijd zag hij vreugde en probeerde deze kunstzinnig te ‘vertalen’. Daarbij gebruikte hij elke denkbare benadering – van im- tot expressionisme en van puur abstract tot figuratief – om de kijker deelgenoot te maken van deze vreugde. Wim Metz was – net als vele van zijn tijdgenoten – tegendraads tot aan anarchistisch toe als kunstenaar. Hier een kenmerkend voorbeeld van zijn uitingen.

Door kunstenaar geëtiketteerd (reverse).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 15 × 28 cm
Afwerking

achter glas

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

reverse

Stijl

Motz, Wim

Wilhelm Johan (Wim) Motz werd op 8 mei 1900 in Rotterdam geboren en overleed daar ook op 19 mei 1977. Motz leidde als het ware zichzelf op in de na-oorlogse figuratie en had daarbij wel veel contact met de collega's Piet Roovers en Johan van Reede. Deze laatste herinnert zich Wim Motz vooral als anarchist die levenslang op gespannen voet met zichzelf stond en altijd moeilijk deed. Motz volgde geen enkele specifieke kunstzinnige opleiding maar alleen tekenlessen bij Jan van Straaten. Wim...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Motz, Wim.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Verloren lente'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina