Aanbieding!
Kunstenaar:Bolding, Cees

Henk en Albert Saati

 62,50

Artikelnummer: CO 479.007

Twee brutaal kijkende Volendamse visserkinderen – de broertjes Henk en Albert Saati – meer dan fraai gelithografeerd in 1923 door Cees Bolding. Met deze litho toont Bolding andermaal aan dat hij niet alleen pikeur op etsnaald of met verfkwast was maar ook het steendruk-metier voor de volle 100% beheerste. Het is dan ook niet voor niets dat deze litho in vele verzamelingen in binnen- en buitenland voorkomt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 31.5 × 46 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Bolding, Cees

Cees Bolding (naamvariant: Cornelis Bolding; monogrammen: CB 'vervlochten', C 'in cirkel') werd op 7 januari 1897 in Wormerveer geboren en overleed op 1 november 1979 in Den Haag. Bolding volgde opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Kunstnijverheid en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten beide in Amsterdam. Daarnaast was hij onder andere 'leerling' van Margaretha Josephine Elisabeth Franco-Cohen Gosschalk, Johannes Henricus Jurres, George Sturm en Nicolaas van der Waay. Later we...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bolding, Cees.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Henk en Albert Saati'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina