Strandgezicht met spelende kinderen

 720,00

Artikelnummer: CO 233.001
Onderwerpen: ,

Van Noort heeft zijn naamsbekendheid vooral te danken aan zijn omvangrijke oeuvre van strand- en zeegezichten. In dit strandgezicht met spelende kinderen heeft hij op meesterlijke wijze alle denkbare spelelementen maar ook verbaasd zijn van jonge kinderen vastgelegd. De eeuwige golfslag, de alsmaar bewegende (restanten) van schelpen, het hopeloze gevecht van de aanrollende golven tegen het zo zorgvuldig gebouwde zandkasteel en het onvermijdelijke emmertje met daarin een enkele zeester. Eén blik op dit schilderij en je ziet de eigen jeugd weer voor je.

N.b.: Volgens de zoon (Alexander) van A.C. van Noort is deze olieverf niet van zijn vader noch van zijn hand. Wij volgen zijn oordeel echter niet want we achten zijn argumenten onvoldoende overtuigend. Want het zou even zo goed een jeugdwerk van Van Noort Sr. geweest kunnen zijn, dus van ver voor de tijd van de professionele ‘massa’productie van Van Noort.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 29.5 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Noort, Arie Cees van

A.C. van Noort, (naamvarianten: Adriaan van Noort, Cees van Noort, Adriaan C. van Noort, Adrie Cornelis van Noort, Adrianus Cornelis van Noort; signeerde  als Van Noort) werd op 8 maart 1914 te Bennebroek geboren en overleed op 29 juni 2003. Na zijn schooltijd in 1928 werkte hij mee in het schildersbedrijf van zijn vader. In de avonduren volgde hij teken- en schilderslessen van de excentrieke Haarlemse schilder Henri Fréderic Boot die tevens onder zijn leermeesterschap grote kunstenaars al...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noort, Arie Cees van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Strandgezicht met spelende kinderen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina