Aanbieding!

Huis de Haere – boerenhoeve de Brabantse wagen

 32,50

Artikelnummer: CO 280.004

Een ‘zeer efficiënte’ manier van lithograferen van Piet Schipperus. Door in drie feitelijk op zich staande (zeer verfijnde) litho’s meerdere beelden vast te leggen, creëert hij knap een totaalbeeld van een kasteelachtig landgoed en zijn ommelanden. Je zou er bijna een commercieel denken achter zoeken. Misschien niet eens zo’n slechte gedachte omdat in de 19de en begin 20ste eeuw fotografie nog in haar kinderschoenen stond en een zeer kostbaar en arbeidsintensief proces vormde. Er zijn trouwens van Piet Schipperus vele litho’s uit die tijd bekend. Ook vinden we veel van zijn producten terug in tijdschriften en boeken.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 14 × 21.3 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Schipperus, Pieter Adriaan

Piet Schipperus (naamvariant: Pieter Adrianus Schipperus) werd op 6 maart 1840 in Rotterdam geboren en overleed op 4 oktober 1929 in Den Haag. Schipperus was autodidact. Hij werkte als kunstenaar aanvankelijk in Rotterdam maar later ook in Den Haag, Haarlem en Zuid-Limburg en als docent aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Daarnaast was hij leraar van Pieter Been, Willem de Haas Hemken en Abraham van der Wissel. Als aquarellist, etser, schilder en lithograaf zijn van ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schipperus, Pieter Adriaan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Huis de Haere - boerenhoeve de Brabantse wagen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina