Aanbieding!
Kunstenaar:Bulthuis, Jan

’t Dorp Koudekerk en ’t zelve anders

 33,75

Artikelnummer: k8 1652.001

Twee oude gravures – op één blad – van het centrum van Oudekerk aan den Rijn. Tegenwoordig deel uitmakend van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 11.4 × 16.9 cm
Afwerking

achter glas, chique ingelijst, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen, toelichtende tekst(en)

Stijl

Bulthuis, Jan

Jan Bulthuis werd vermoedelijk op 30 oktober 1750 in Groningen stad geboren en overleed op 29 mei 1801 in Amsterdam. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Amsterdamse Stadstekenacademie. Hij was onder andere leerling bij Juriaan Andriessen en Johannes Wieringa. Jan was naast een begaafd (pen)tekenaar actief als etser en behangschilder. Al tijdens zijn opleiding aan de Stadstekenacademie werd hem de Gouden Medaille van de Amsterdamse Tekenacademie toegekend. Als kunstenaar w...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bulthuis, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over ''t Dorp Koudekerk en 't zelve anders'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina