Aanbieding!
Kunstenaar:Winkel, Toon

Italiaans berglandschap

 183,00

Artikelnummer: p4 017.008
Onderwerp:

Zijn eerste kunstenaarsjaren bracht Antoon Winkel ‘zwervend door Europa’ rond (van Frankrijk tot Griekenland). Nog bijna traditioneel schilderend zoals op de academie geleerd met zo hier en daar al wat impressionistische spoortjes zoals bijkt uit deze olieverf. Welk landschap / regio als zijn voorbeeld gold is ons niet bekend maar mogelijk was het Zuid-Tirol.
Op latere leeftijd begon Antoon Winkel te zoeken naar een eigen stijl. Onze minicollectie getuigt ervan (van kubisme tot bijna Picassojaans).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 60 × 49 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

geen

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Winkel, Toon

Toon Kelder (naamvarianten: Anthonius Bernardus Kelder, Antonius Bernardus Kelder, Ton Kelder; signeerde als Kelder, T Kelder, Toon Kelder) werd op 24 november 1892 of 1894 in Rotterdam geboren en overleed op 7 april 1973 in Den Haag. Toon volgde kunstzinnige opleidingen aan de Akademie van Beelden Kunsten in Den Haag en aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam waar hij onder andere lessen volgde bij Henri Robert van Maasdijk en Frederik Nachtweh. Later namen Henriquetta Ahrens en ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Winkel, Toon.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Italiaans berglandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina