Aanbieding!
Kunstenaar:Moerkerk, Herman

2 Biddende monniken

 92,00

Artikelnummer: p34 462.001

Moerkerks cynisnme of devotie ten voete uit? We weten van hem dat hij gaarne de spot dreef met alles en iedereen. Dus zal het niemand verbazen als ook deze prachtige tekening van hem door hemzelf in de categorie ‘karikaturen’ is gedacht. Maar los hiervan is deze tekening een meer dan sprekend bewijs van zijn grote tekenvaardigheid. Vóór serieuze devotie pleit de door één van de monniken gedragen viool – tenslotte het symbool van nederigheid – en de harp – het symbool van de liefde – gedragen door de tweede monnik. Of onderstreept hij juist met deze twee symbolen het overdrevene!

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 16.5 × 21 cm
Afwerking

achter glas, chique ingelijst, passe-partout

Tekening

(OI)-pentekening

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram/acroniem/initiaal, l.o.

Stijl

,

Moerkerk, Herman

Hermanus Antonius Josephus Maria (Herman) Moerkerk (naamvariant: Alecei Wladkine en Alexie Wladkine; waarmee hij de spot dreef met de jonge Russische kunstenaar) ) werd op 2 maart 1879 in 's-Hertogenbosch geboren en overleed op 23 augustus 1949 in Haarlem. Moerkerk werd opgeleid door Jan Bogaerts, Dorus van Kempen en Piet Slager en was later zelf weer de leraar van Marinus Bies, Georges Gussenhoven, Georges Pijnenborg en Geert van Wanrooy. Herman werkte aanvankelijk in 's-Hertogenbosch ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Moerkerk, Herman.

Heeft u een vraag of opmerking over '2 Biddende monniken'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina