Aanbieding!
Kunstenaar:Kollwitz, Käthe

Käthe Kollwitz

 68,50

Artikelnummer: p6 172.004
Onderwerp:

Een keurige kopie van een ets – zelfportret van Käthe Kollwitz. We zien hier een rijzige – door het leven getekende – maar zeer strijdvaardige socialist die niet alleen praat over rechtvaardigheid maar deze ook tot uitdrukking brengt in vrijwel al haar fraaie grafische producten.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 14 × 19 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Diversen

Signatuur

in de druk, m.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Kollwitz, Käthe

Käthe Kollwitz-Schmidt werd op 8 juli 1867 in Königsberg (Kaliningrad) geboren en overleed op 22 april 1945 in Moritzburg bei Dresden. Käthe was een overtuigd naturiste en actief in de vrouwenbeweging. De wereldberoemde graficus en beeldhoudster volgde een opleiding aan de Académie Julian in Parijs, nam schilderlessen aan de Akademie von Köningsbergen en studeerde daarnaast in Berlijn en München (bij Ludig Herterich). Zij was diep onder de indruk van Max Klingers en Edvard Munchs ter...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kollwitz, Käthe.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Käthe Kollwitz'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina