Aanbieding!

Krommedijk te Dordrecht

 132,50

Artikelnummer: k3 160.004
Onderwerpen: , ,

Waar Dordrecht ooit eindigde, begon het platteland en aansluitend daarop de Dordtsche Biesbosch. Op de grens van de Krommedijk – zoals deze op de etsplaat werd vastgelegd door Reinier Kennedy – en Koeiendijk (zie ook de bijgevoegde foto) ligt al jaren het voetbalveld van één van de oudste voetbalverenigingen van Nederland, DFC. Ooit daar gekomen vanwege een verbanning van de vroegere Markettenweg i.v.m. een gewenste stadsuitbreiding dreigt nu al weer een volgende verhuizing, weer vanwege een stadsuitbreiding èn de behoefte aan ‘meer’ voetbalstadion door FC Dordrecht (de professionele opvolger van het aloude DFC). We mogen ons gelukkig prijzen dat kunstenaars als Reinier Kennedy het ooit zo prachtige buitenstadse gebied op deze wijze hebben vereeuwigd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 19.5 × 14.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Overig

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Kennedy, Reinier Willem.

Reinier Willem Kennedy werd in Dordrecht op 16 augustus 1881 geboren en overleed op 23 maart 1960 in Bergen op Zoom. Reinier volgde opleidingen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en aan de Académie des beaux Arts in Brussel. Ook was hij leerling van Jean Delville, kreeg veel goede raadgevingen van Roland Larij, Alexander Henri Robert van Maasdijk en leerde decoratieschilderen van Arij Spoon. Kennedy werkte vooral in Nederland (Rotterdam, Dordrecht, Bergen op Zoom) en Be...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kennedy, Reinier Willem..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Krommedijk te Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina