Aanbieding!

Het school te Dubbeldam

 48,00

Artikelnummer: k6 892.005

Bendorp (de oude) was niet alleen als kunstenaar zeer geliefd door zijn vele tientallen gravures / topografieën van Nederland maar ook als de op latere leeftijd ontwaakte etser en schilder. In ieder geval prijzen we ons als Caput Ovis gelukkig dat de hand wisten te leggen op een aantal van zijn werken.
Het getoonde schooltje is een ontwerp van de architect Jan Bulthuis (1750-1801) en werd door Bendorp op etsplaat vastgelegd. Het is ons niet bekend of de kunstenaar zelf deze heeft ingekleurd of dat een latere eigenaar de ‘dader’ is.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 10 × 8 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Bendorp (de oude), Carel Frederik

Carel Frederik Bendorp [naamvarianten: Carel Frederick Bendorp, Carel Frederik (de oude) Bendorp, K.J. Bendorp (feitelijk foutief), K.F. Bendorp] werd op 9 februari 1736 in Sas van Gent geboren en overleed op 3 oktober 1814 in Dordrecht. Bendorp was onder andere leerling bij Hendrik Kobell, Dirk Langendijk en Wouter Uiterlimmige (Dordrecht 1764). Bendorp werd later weer leraar van zijn zoon Johannes Christiaan Bendorp. Bendorp (de oudere) werkte als kunstenaar voornamelijk in de regio's...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bendorp (de oude), Carel Frederik.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Het school te Dubbeldam'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina