Aanbieding!
Kunstenaar:Gemert, H. van

La vieile porte

 67,00

Artikelnummer: p45 093.001

Waar de (kerk?)poort staat die Van Gemert op deze kleurenlitho heeft vastgelegd is niet bekend. Wel dat het een knap stukje litoghrafisch vakmanschap is. Zelfs deskundigen moeten goed kijken om deze litho niet voor een aquarel aan te zien.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 17.5 × 24 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Gemert, H. van

Henk van Gemert werd op 16 maart 1903 in Amsterdam geboren en overleed daar ook in 2002. Als 4-jarige jongetje verloor hij al zijn vader. Zijn pleegvader - de lithograaf De Munter - ontdekte al vroeg zijn tekentalent. Zijn moeder echter zag in hem meer een degelijke kantoorklerk. De Munter won deze opvoedingstrijd en zorgde er voor dat Van Gemert in dienst van het grafische bedrijf 'Van Leer & Co' trad waar hij met de opgedane later nog veel plezier van zou hebben. De oorlog brak uit e...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gemert, H. van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'La vieile porte'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina