Aanbieding!
Kunstenaar:Meyer, Ton

Landschap in Zuid-Frankrijk

 317,00

Artikelnummer: p36 212.002
Onderwerpen: ,

Ton Meijer was een overtuigd aanhanger van kunstenaars die de emoties die de natuur bij mensen oproept ook aan den lijve wilde en moest ondergaan en dus ook midden in de natuur zittend wilde schilderen. Aanvankelijk waren het vooral de ‘Barbizonners’ die zo dachten en voelden, later door velen nagevolgd. Hier zo’n typisch product van Ton Meijer waar de liefde voor en kleurenpracht van de natuur van afstraalt. Alleen al er naar kijken roept bij eenieder de herinnering op aan verleden vakanties in de bergen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 85 × 71 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., slecht- / onleesbaar

Stijl

Meyer, Ton

Ton Meyer (naamvarianten: Thomas Johannes Cornelis Carel Meijer en Thomas Johannes Cornelis Carel Meyer) werd op 17 maart 1892 in Leiden geboren en overleed op 16 februari 1984 in Driebergen-Rijsenburg. Ton volgde een opleiding aan de Rijksnormaalschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam en was vervolgens nog leerling van Bert Henri Bolink, Willem van der Pluijm en George Sturm. Zelf was hij weer de leraar van Johan P. Aerts. Hij werkte zowel in Amsterdam en omgeving als in Frankrijk, Sp...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Meyer, Ton.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap in Zuid-Frankrijk'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina