Aanbieding!
Kunstenaar:Knip, Willem A.

Landschap met wandelende vrouw

 458,00

Artikelnummer: k1 168.003

Een zeer kenmerkende ‘Knip’. Zowel decorum als zodanig, stoffering, kleurkeuze en gehanteerde schilderstechniek zijn volstrekt met elkaar in evenwicht. De oude? vrouw met knapzak op de voorgrond symboliseert de eenvoud van het plattelandsleven van destijds.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 20.5 × 14 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Knip, Willem A.

Wilhelm Alexander Knip (naamvariant: Willem Knip) werd op 21 of 31 januari 1883 in Amsterdam geboren en overleed op 28 oktober 1967 in Blaricum. Knip volgde opleidingen aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus, een particuliere academie in Parijs en de School voor Kunstnijverheid in Haarlem. Als leerling van Chris Lebeau en Jan Visser leerde hij de fijne kneepjes van het kunstenaarsvak. Op zijn beurt was Knip weer de leermeester van Jacob Richard Theodor Philippi, Adrie en Gretha Pieck. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Knip, Willem A..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap met wandelende vrouw'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina