Lakenhal Brugge met markt

 62,00

Artikelnummer: CO 117.003

Haverkamp etste één van de fraaiste gotische bouwwerken van de Nederlanden, de Brugse Lakenhal. Deze werd gebouwd in de periode eind 14de en medio 15de eeuw. Het was de belangrijkste handels- en stapelplaats in een regio en de uiterlijke vorm ervan moest vooral de macht uitstralen van die regio. Ook Gerrit Haverkamp was kennelijk diep onder de indruk van de grootsheid en architectonisch uiterlijk van het bouwwerk. Met uiterste precisie etste hij tijdens marktdag dit gebouw en haar directe omgeving (zie ter vergelijking de bijgevoegde recente foto).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 19 × 16 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Haverkamp, Gerrit

Gerard Christian (Gerrit) Haverkamp (signeerde als G.C. Haverkamp) (echtgenoot van Johanna Machwirth (1874-1945)) werd op 15 januari 1872 in Amsterdam geboren en overleed op 16 december 1872 in Baarn (of Soest?). In zijn als kunstenaar actieve periode (van ca. 1887-1926) werkte hij onder andere in Amsterdam, Nunspeet, Parijs, Scherpenzeel (Gelderland), Soest (Utrecht), Hoorn (Noord-Holland), Zuid-Limburg (streek), Delden (tegenwoordig Hof van Twente), Vorden, Katwijk aan Zee, België (Visé,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Haverkamp, Gerrit.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Lakenhal Brugge met markt'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina