Aanbieding!

Laurenskerk in Rotterdam

 130,00

Artikelnummer: p8 266.013

Wellicht één van de meest opzienbarende etsen van Hendrikus-Elias Roodenburg! Qua historische waarde, grootte èn kleur. De Laurenskerk in Rotterdam is tenslotte hèt stadssymbool die de verschrikkingen en zeker ook de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog massief en trots vertegenwoordigt. We mogen ons dan ook driedubbel gelukkig prijzen dat de meesterhand van Hendrik-Elias Roodenburg ver voor die verschrikkingen de kerk in zijn oorspronkelijke glorie in kleur heeft vastgelegd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Roodenburg, Hendrik Elias

Hendrikus-Elias ( Hendrik) Roodenburg werd op 23 juli 1895 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 27 april 1987. Roodenburg was als kunstenaar een echte autodidact. Hij volgde slechts lessen bij Philip Zilcken. Hendrikus werkte als kunstenaar zowel in Nederland (Den Haag, Rhenen, Wassenaar) als in Noord-Italië. Roodenburg was naast schilder ook tekenaar, graficus, etser, aquarellist en drogenaaldgraveur. Zijn onderwerpen waren zeer divers: (bloem)stillevens, haven- en stadsge...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roodenburg, Hendrik Elias.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Laurenskerk in Rotterdam'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina