Kunstenaar:Bogert, Bram

Materieschilderij in geel, rood en blauw

 1.650,00

Artikelnummer: CO 535.001

Moderne kust is vooral emotie! Zeker bij Bram Bogert. Geen zee ging hem te hoog en geen materiaal was hem te weerbarstig. Met deze en een paar vergelijkbare composities van een mengsel van gips, cement en kleurstoffen schreef Bram Bogert (kunst)-geschiedenis. Hij ging verder dan CoBrA en liet zich door niemands reactie van de wijs brengen. Werk van Bogert mag in geen enkele collectie ontbreken.

Compositie van gips, cement en kleurstof en op de kopse zijde-onder gesigneerd.

 

Vanwege GROOTTE en GEWICHT alleen afhalen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 55 × 40 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

,

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

,

Bogert, Bram

Bram Bogart (naamvarianten: Bram Bogaert, Bram Boogaart, Abraham van den Boogaart) werd op 12 juli 1921 in Delft geboren en overleed op 2 februari 2012 in Sint-Truiden (hij liet zich in 1969 tot Belg naturaliseren). Aanvankelijk volgde hij een opleiding tot huisschilder maar ging later toch naar de Akademie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Bram werkte in heel Europa naast onder andere in Den Haag en Delft ook in Frankrijk (Antibes, Parijs), Italië (Rome) en uiteraard in België (Bruss...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bogert, Bram.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Materieschilderij in geel, rood en blauw'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina