Kunstenaar:Gennisse, Ron

Winter

 750,00

Artikelnummer: GE 493.007

Dit abstracte werk van Ron Gennisse symboliseert zijn vertaling van verstilling van het leven in de winter. Hij werkt dit uit tot een zelfstandige ‘schilderkunstige’ uitdaging. De inhoud, kleur en vorm bepalen in belangrijke mate de sfeer van dit werk. Het ‘wit’ van het papier is nadrukkelijk aanwezig en het vormt het bestanddeel ‘licht’ dat de kunstenaar de kijker hiermee nadrukkelijk aanreikt.

Oplage: 7 (Steinbach 250 grams papier).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 73 × 97 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in de druk, r.m., slecht- / on(leesbaar)

Stijl

Gennisse, Ron

Ron Gennisse werd op 2 februari 1955 in Dordrecht geboren. Zie verder www.rongennisse.nl. Hij volgde een opleiding aan de Grafische School in Utrecht en kreeg daarnaast nog les van Jan Jongert. Ron Gennisse heeft zich in de loop der jaren vooral verder bekwaamt in lithograferen. Voor zijn werk maakt hij vooral gebruik van Sohlhofener-kalksteen in formaten tot maximaal 80 x 110. Het werk van Gennisse kenmerkt zich door de hoge graad van abstractie en kleurenrijkdom. Inspiratie doet hi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gennisse, Ron.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Winter'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina