Aanbieding!

Molen met schuur

 745,00

Artikelnummer: p34 350.002

Impressionist?, Haagse School schilder?: experimenteerder zoekende naar een eigen schildersvorm als kunstenaar? Chris van der Windt valt niet zomaar in één hokje te plaatsen. En dat vormt tegelijkertijd ook de kern van de fascinatie van en de waardering voor zijn werk. Een meester en tegelijkertijd een doe-het-zelver. Dit juweeltje is er een treffend voorbeeld van.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 25 × 17 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Windt, Chris van der

Christophe (Chris) van der Windt (broer van Laurent van der Windt) werd op 22 augustus 1877 in Sint-Jans-Molenbeek (België) geboren en overleed op 7 februari 1952 in Leiden. Was aanvankelijk leerling op de Ambachtsschool in Leiden en volgde daarna een opleiding in ornamenttekenen aan de Mathesis Gentiarum Genetrix Avondtekenschool in Leiden. Verder vormde hij zichzelf als kunstschilder (dus feitelijk een autodidact). Van der Windt was zowel huisschilder, decoratieschilder (van interieur...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Windt, Chris van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Molen met schuur'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina