Aanbieding!
Kunstenaar:Dörr, Ferdinand

Stellingmolen

 67,00

Artikelnummer: k2 072.001
Onderwerp:

Dörr kon als geen ander de dynamiek van het platteland vastleggen. In gedachten zie je de wieken van de molen draaien terwijl je naar de ets kijkt. De openstaande deuren en ramen versterken het dynamische beeld alleen maar.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 13 × 18 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, r.o., slecht- / on(leesbaar)

Stijl

Dörr, Ferdinand

Ferdinand Dörr werd op 10 februari 1880 in Bad Dürrheim geboren en overleed op 25 februari 1968 in Karlsruhe. Hij volgde opleidingen aan de Akademie der Bildenden Künste in Stuttgart en aan de Staatliche Akademie der Bildende Künste Karlsruhe (op de locatie Karlsruhe zelf). Naast zijn 'schoolse' opleiding volgde hij lessen bij Julius Bergmann, Walter Cona, Ludwig Schmid-Reutte en Hans Thoma. Ferdinand etste, schilderde en tekende voornamelijk landschappen. Vermeld in Saur.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dörr, Ferdinand.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stellingmolen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina