Aanbieding!
Kunstenaar:Mühlhaus, Daan

Nieuwe Haven Dordrecht

 18,00

Artikelnummer: p15 224.005

In principe collectioneert Caput Ovis alleen losse exemplaren van grafische producten en geen reproducties (ansichtkaarten niet meegerekend). Maar voor deze reproductie maken we een uitzondering omdat de initiatiefnemer ‘Ad Bakker’ (in 2016 overleden) – de bekende Dordtse kunsthandelaar, inlijster en kunstverzamelaar – het initiatief nam om bij het bereiken van het 40-jarige bestaan van zijn kunsthandel annex lijstenmakerij van deze fraaie olieverf (deel uitmakend van zijn privécollectie) van Daan Mühlhaus en reproductie te doen verschijnen om deze heuglijke gebeurtenis te onderstrepen. Voor de begeleidende brief die aan de ingelijste reproductie werd gehecht verwijzen we naar de tweede foto.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Diversen

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Schilderkunst

papier

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Ad Bakker collectioneur

Mühlhaus, Daan

Daniel Mühlhaus (Daan) werd op 21 februari 1907 in Dordrecht geboren en overleed daar ook in 1981 op 28 februari. Daan werkte ook zijn gehele leven in Dordrecht of Parijs. Mühlhaus vormde zich zelf en schilderde, aquarelleerde en tekende stadsgezichten, landschappen, bloemen en portretten in een impressionistische stijl. Werk van hem werd ook wel gesigneerd door zijn vriendin Grada. De periode 1940-1960 was artistiek gezien Mühlhaus’ beste tijd. In de 40-er jaren staat zijn werk nog dui...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mühlhaus, Daan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Nieuwe Haven Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina