Aanbieding!
Kunstenaar:Knikker, Aris

Ansterdams grachtengezicht

 834,00

Artikelnummer: p39 166.001

Een meer dan begaafde schilder was Aris Knikker. Maar hij was minstens even naïef als begaafd. Zijn omgeving maakte regelmatig ‘misbruik’ van hem door zijn ongesigneerde werken aan te kopen en vervolgens zelf te signeren of nog erger te vervalsen (bijvoorbeeld er een label van J.H. Weissenbruch aan te hangen). Maar desondanks is er ook gelukkig nog het nodige  ‘eigen’ werk van hem zoals dit prachtige doek met een Amsterdamse grachtengezicht. Dit werk heeft Aris Knikker gesigneerd met zijn persoonlijke pseudoniem ‘Markestein’.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 85 × 50.5 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., pseudoniem

Stijl

Knikker, Aris

Aris Knikker werd op 10 augustus 1887 in Haarlem geboren en overleed op 5 oktober 1962 in De Haag. Aris Knikker kreeg zijn opleiding aan de Academie in Den Haag en bleef daarna vrijwel zijn hele leven wonen in die stad. Later werd hij één van de leraren van Henk van den Ende. Aanvankelijk was hij plateelschilder bij Rozenburg, daarna ging hij over tot de vrije ongebonden schilderkunst. Zijn voorkeur lag bij polder- en winterlandschappen, boerenerven, dorps-, water-, ver- en plasgezic...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Knikker, Aris.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ansterdams grachtengezicht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina