Aanbieding!

Oefening: 6 lichtblauwe tulpen in groene pot

 32,00

Artikelnummer: CO 012.146

Ook schilders experimenteren veel met vormen en kleuren. Herman van der Avoort maakt hierop geen uitzondering. Vele van zijn meer bekende werken (zie ook elders op onze website onder Herman van der Avoort) vinden aantoonbaar hun basis in de probeersels uit zijn privé schilderslaboratoriumpje. Het is dan ook meer dan leerzaam om de ‘vele’ oefeningen (zie CO 012.145 t/m CO 012.160) van hem met zijn latere ‘officiële’ werken te vergelijken.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Avoort Jr. , Herman van der

N.b.: Alle te koop aangeboden schilderijen van deze begaafde kunstenaar betreffen een in het verleden aangeschaft omvangrijke kavel werk van hem. Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vade...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr. , Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Oefening: 6 lichtblauwe tulpen in groene pot'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina