Onbekende binnenstad

 49,00

Artikelnummer: CO 1310.001

Door ons is dit stadsgezicht niet getraceerd. Is het Deurne, Brugge, Antwerpen? We weten in ieder geval dat Jozef Schellekens actief was in (de provincie) Antwerpen en in Deurne. Kwalitatief geen aquarellistisch hoogstandje maar topografisch ongetwijfeld erg belangrijk.

Passe-partout heeft duidelijk tijdsporen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 18.5 × 27.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o., slecht- / onleesbaar

Stijl

,

Schellekens, Jozef

Jozef Schellekens werd in 1909 in Turnhout geboren en overleed in 1963. Veel van de Belg Jozef? Schellekens als kunstenaar is ons niet bekend. Wel weten we dat hij de nodige heemkundige aquarellen en portretten op zijn naam heeft staan. Vooral Zuid-Nederlandse (en Belgische?) topografische voorstellingen van hem zijn bekend en worden nog vaak gebruikt voor heemkundige studiedoeleinden. Hij was van huis uit architect (studeerde in 1933 af als architect aan de Antwerpse Academie voor S...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schellekens, Jozef.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Onbekende binnenstad'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina