Aanbieding!
Kunstenaar:Gestel, Leo

Onkruid

 257,50

Artikelnummer: p5 096.006

Een zinderende pastel van wilde planten tussen het gras. Structuur, vakverdeling en kleurkeuze van deze pastel doet sterk denken aan die van Leo Gestel. Maar i.t.t. Leo Gestel – die zijn werk vrijwel altijd op de één of andere manier signeerde – is dit kunstwerk niet gesigneerd (ook niet reverse) en dat doet het vermoeden rijzen dat hier sprake is van een navolger van hem. Maar ondanks de wat duistere herkomst is dit een prachtig werk.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 34.5 × 45 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.)

Samenstelling collectie

Schilderkunst

pastel

Signatuur

slecht- / on(leesbaar), toegeschreven aan

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Gestel, Leo

Leo Gestel (naamvariant: Leendert Gestel; monogrammeerde als L.G., LG dooreen of G ) werd op 22 ovember 181 geboren in Woerden als oudste van een gezin van zeven kinderen. Na een langdurig ziekbed overleed Gestel op 26 november in 1941 op 60-jarige leeftijd in Hilversum. Zijn vader, Willem Gestel (1853-1952), was huisschilder en directeur van de Woerdense Avondteekenschool, en na zijn pensionering in 1928 een verdienstelijk amateurschilder. Leo werd door hem opgeleid voor de lagere akte ha...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gestel, Leo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Onkruid'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina