Oud-Hollandsch ijsvermaak

 12,00

Artikelnummer: CO 1059.001

Als je niet beter zou weten dan lijkt dit een onvervalste Hendrick Avercamp. Maar niets is minder waar! De Noordelijke Nederlanden kende meerdere ‘winter’schilders zoals deze reproductie onomstotelijk aantoont. Ofschoon nauwelijks meer bekend bij het grote publiek blies de kunstschilder Anthonie Verstraeten een stevige partij mee in de kunstwereld van de 17de eeuw.

 

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 43.9 × 29.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen, r.o., toelichtende tekst

Stijl

Verstraelen, Anthonie

Anthonie Verstraelen (naamvarianten: Antonie van Stralen, Antoni Verstraelen, Antonie Verstraelen, Anthonie Verstralen) werd in 1594 in Gorichen geboren en overleed in april 1641 in Amsterdam (werd er op 10 april begraven). Als schilder werd hij sterk beïnvloed door Hendrick Avercamp. Verder is ons niet bekend of hij specifieke kunstzinnige opleidingen volgde. Anthonie was naast schilder ook verdienstelijk tekenaar met als 'speerpunten' in zijn werk: (winter)landschappen en architectuur...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Verstraelen, Anthonie.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Oud-Hollandsch ijsvermaak'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina