Aanbieding!
Kunstenaar:Essers, Bernard

Edelen te paard

 32,50

Artikelnummer: CO 736.003

Deze meer dan fraaie houtdruk was een illustratie ontworpen door Essers voor de roman van Arthur van Schendel ‘Een zwerver verliefd’. Bernard Essers was kennelijk niet te beroerd om met commerciële opdrachten zijn brood mede te verdienen.
Opvallend is het dat de meest getalenteerde kunstenaars niet alleen het vaakst werden verzocht en bijna altijd ‘ja’ zeiden tegen verzoeken om commercieel drukwerk te verfraaien met hun producten.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 10.5 × 14.7 cm
Afwerking

passe-partout

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.)

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Essers, Bernard

Bernard Essers (naamvariant: Dee Essers; monogrammeerde als BE., BE aaneen of met de B 'gespiegeld') werd op 11 maart 1893 in Kraksaan (Ned.-Indië) geboren en overleed op 13 mei 1945 in Doniawerstal (gem. Skarsterlân). Bernard volgde kunstzinnige opleidingen op de Hendrick de Keyserschool in Amsterdam, aan het Royal College of Art in Londen en aan het Tekeninstituut "Piersma' in Amsterdam. Daarnaast volgde hij lessen bij Johannes Graadt van Roggen. Hij was als kunstenaar op vele plaatse...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Essers, Bernard.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Edelen te paard'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina