Aanbieding!
Kunstenaar:Mever, Arie van

Karrenkerkhof bij brug

 22,50

Artikelnummer: CO 257.003

Arie van Mever – een bijna vergeten lid van Pulchri – was een zeer begenadigd etser / graficus. Veel landschappen en situaties werden vakkundig door hem vastgelegd en niet alleen die in zijn geboortestreek of in de omgeving van Den Haag of Amsterdam. Ook het platteland had zijn warme belangstelling.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 28 × 24.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in de druk, l.o.

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Mever, Arie van

Arie van Mever (naamvariant: Adriaan Pieter van Mever) werd op 27 januari 1899 in Zaandam geboren en overleed op 25 april 1978 in Alkmaar. Hij volgde een opleiding aan de Rijksacademie van Beelden Kunsten in Amsterdam en was leerling bij Herbert van der Poll, Georg Rueter en Gerard Westermann. Als veelzijdig kunstenaar (graficus, schilder, aquarellist, tekenaar, pastellist, etser, lithograaf) had hij een sterke voorkeur voor portretten, (bloem-)stillevens en landschappen. Zijn werk w...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mever, Arie van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Karrenkerkhof bij brug'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina