Aanbieding!
Kunstenaar:Nolde, Emile

Profil

 22,50

Artikelnummer: CO 230.005

Onduidelijk is het welke techniek er schuilgaat achter dit fraaie werk van Emile Nolde uit 1940. Gekocht als (facsimile)print, onlosmakelijk geklemd tussen twee stukken passe-partout karton en ergo niet vast te stellen of er überhaupt sprake is van signaturen, druksel of (mechanische) kopie. Zelf vermoeden we – gezien de intensiteit van de zwarting dat hier of sprake is van een houtsnede dan wel een gelithografeerde versie.
Wie het weet, mag het zeggen. Meer één ding staat vast: hier is meer dan sprake van een kunstwerk sec – los van de reproductietechniek.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 14.5 × 19 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t., passe-partout

Diversen

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Nolde, Emile

Hans Emil Hansen, kunstenaarsnaam: Emil Nolde werd op 7 augustus 1867 in Nolde (Sleeswijk-Holstein) geboren en overleed in Seebüll op 3 april 1956. De Duits / Deense expressionistische kunstenaar Emil Nolde begon als meubelontwerper en houtsnijder bij diverse meubelfabrieken in München, Karlsruhe en Berlijn. Hij volgde daarna opleidingen aan de Kunstgewerbeschule in Kalsruhe, de school van Hölzel in Dachau en aan de Académie Julian in Parijs. Daarnaast leerde hij als leerling van Friedrich...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Nolde, Emile.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Profil'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina