Aanbieding!
Kunstenaar:Harting, Dirk

OZ Voorburgwal Amsterdam

 12,50

Artikelnummer: k6 254.014

Ofschoon hier slechts sprake is van een kopie van een fraaie ets van Dirk Harting, meenden we deze toch in onze collectie te moeten opnemen vanwege ‘compleetheid’. Want Dirk Harting was als etser / kunstenaar op vele plaatsen in Amsterdam actief. Uiteraard liever als ets maar het is tot op heden echter niet anders.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 9.4 × 19.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Diversen

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Harting, Dirk

Dirk Harting (naamvariant Dirk Herman Michael Harting) werd op 8 maart 1884 in Salatiga (Indonesië) geboren en overleed op 28 augustus 1970 in Haarlem. Harting volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was in het bijzonder leerling bij Pieter Dupont en Willem Witsen. Op latere leeftijd werd hij zelf weer leraar van Ruurd van den Berg, Barend Ferwerda, Madaleine Gans, Wim Gerritsma, David van Hessen, Gerard Lutz, Suze Slager-Velsen, Dick We...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Harting, Dirk.

Heeft u een vraag of opmerking over 'OZ Voorburgwal Amsterdam'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina