Aanbieding!

Groothoofdspoort

 50,50

Artikelnummer: k4 516.001

Meerdere kunstenaars hebben hun tekenkunst losgelaten op de meer dan pittoreske Groothoofdspoort in Dordrecht (zie ook CO 236.101). Het bijzondere aan deze tekening van Ger van den Hoff is dat hij nimmer welk object (boerderij, landgoed, kerk) dan ook tekenende zonder er eerst een gedegen historische studie van te maken om zo veel als mogelijk ‘bouwkundige geschiedsvervalsing’ te voorkomen. Daarin is hij met deze tekening wonderwel geslaagd. Ter vergelijking een meer recente kleurenfoto van deze poort gezien vanaf de rivierzijde.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 15 × 23.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Hoff, Ger van den

Ger van den Hoff schilder / tekenaar komt uit Ermelo, waar hij ruim voor de oorlog werd geboren. Ondanks zijn grote tekentalent ging hij niet naar een kunstacademie maar volgde een opleiding aan de kweekschool tot onderwijzer. Wel volgde hij aanvullende tekenlessen. De Tweede Wereldoorlog gooide echter roet in het eten en van verdere opleidingen volgen, kwam niets meer. Wel haalde hij zijn akte 'tekenen' en werd tekenleraar. Zijn oeuvre bestaat vooral uit boerderijen. Zijn werk vertoont...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hoff, Ger van den.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Groothoofdspoort'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina