Aanbieding!

Pad omzoomd door berken met een boshuisje in de lommer

 599,00

Artikelnummer: p45 164.001
Onderwerpen: , ,

Een schilderij geschilderd op een wijze die ook sterk doet denken aan schilders als bijvoorbeeld Kranenburg jr en Daan Mühlhaus uit hun zeer vroege periode. Vele schilders die in de tweede helft van de 19de eeuw en in het eerste deel van de 20ste eeuw met schilderen zijn begonnen waren namelijk in het begin van hun schildersloopbaan meer dan gul met olieverf. Naarmate ze in leeftijd vorderden begonnen ze dan vaak ‘dunner’ en ‘dunner’ te schilderen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 61 × 41 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Klinkenberg, J.C.K.

De RKD vermeldt tientallen kunstenaars 'Klinkenberg'. Vermoedelijk gaat het hier om Johannes Christiaan Karel Klinkenberg (naamvariant: Karel Klinkenberg; signeerde met Kinkenberg of monogram J.C.K.). Zeker na bestudering van een doek van Klinkenberg dat er niet alleen oud uitziet maar ooit op een nieuw raam is gespannen, moet hij rond een eeuw of langer geleden hebben gewerkt en dit komt overeen met zijn geboortedatum 14 januari 1852 (De Haag) en sterfdatum 23 april 1924 (ook in Den Haag). O...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Klinkenberg, J.C.K..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Pad omzoomd door berken met een boshuisje in de lommer'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina