Aanbieding!
Kunstenaar:Marchand, Leo

Parijs, Pont Saint-Michel

 98,00

Artikelnummer: p19 534.001

Marchand de stille geweldenaar van Pictura. Hij creëerde niet alleen het fraaiste werk maar zijn vaardigheden gingen verder dan dat. Ook (vaak zeer oud) werk van collegae gaf hij als zeer begenadigd restaurateur een tweede ‘cultureel’ leven. Deze aquarel kwam tot stand tijdens één van zijn kunstzinnige tussenstops in Parijs.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 33 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Vindplaats origineel

privé

Marchand, Leo

Leo Marchand (naamvariant: Leopold François Joseph Marchand) werd op 18 augustus 1913 in Dordrecht geboren en overleed daar ook op 22 april 1996. Marchand werd kunstzinnig opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Hij was naast een zeer verdienstelijk restaurateur Rijksmuseum Amsterdam) ook een begenadigd aquarellist, schilder en (pen)tekenaar. Zijn voorkeuren als kunstenaar gingen uit naar figuurvoorstellingen, stillevens, stadsgezichten en portretten. Uitzonderl...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Marchand, Leo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Parijs, Pont Saint-Michel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina