Aanbieding!
Kunstenaar:Gestel, Leo

Pijprokende Duitser met grijze baard

 1.257,50

Artikelnummer: p3 096.011
Onderwerp:

Het zou niemand verbazen als Leo Gestel die ‘andere Van Gogh’ uit de lage landen zou worden genoemd. Dit portret van een onbekende Duitser, zwieriger dan welk portret van Van Gogh dan ook, zeker minstens zo kleurrijk en technisch gelijkwaardig aan het werk van de wereldberoemde Van Gogh onderstreept zo’n waardering.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 42.5 cm
Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.)

Samenstelling collectie

Schilderkunst

pastel

Signatuur

atelierstempel, r.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Gestel, Leo

Leo Gestel (naamvariant: Leendert Gestel; monogrammeerde als L.G., LG dooreen of G ) werd op 22 ovember 181 geboren in Woerden als oudste van een gezin van zeven kinderen. Na een langdurig ziekbed overleed Gestel op 26 november in 1941 op 60-jarige leeftijd in Hilversum. Zijn vader, Willem Gestel (1853-1952), was huisschilder en directeur van de Woerdense Avondteekenschool, en na zijn pensionering in 1928 een verdienstelijk amateurschilder. Leo werd door hem opgeleid voor de lagere akte ha...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gestel, Leo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Pijprokende Duitser met grijze baard'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina