Aanbieding!
Kunstenaar:Slebe, Ferry

Poppen en beertjes

 754,00

Artikelnummer: p12 288.003

Slebe ‘de alleskunner zoals deze schilder elders op deze website wordt omschreven’ om het nogmaals samen te vatten is hier ook weer de meester van het kleurenpalet. Wel moet worden vastgesteld dat Slebe – voor dat hij aan een nieuw werkstuk begint – eerst goed heeft gekeken naar zijn collegae (Ensor e.a.). Maar dat doet niets af aan het eindresultaat! Elk werkstuk van Slebe is zelfs zonder een signatuur van hem uit duizenden te herkennen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Slebe, Ferry

Ferdinand Joseph (Ferry) Sleebe (signeerde als 'Slebe') werd op 3 mei 1907 in Ambt-Almelo geboren en overleed op 15 maart 1994 in Den Haag. Was leerling van de avondschoolafdeling van de koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag onder leiding van Henk Meijer, Cees Rol en B.M.A. Ingen Housz. Daarna volgde hij nog een opleiding aan de Nederlandse Vrije Studio o.l.v. Christiaan de Moor en François Erdely. Later gaf hij zelf les aan de Vrije Academie in Den Haag. Als kunsten...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Slebe, Ferry.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Poppen en beertjes'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina